Bugün maklube yaptım ve çok güzel oldu maklube Diyarbakırında yemeğidir bu yemek arapların olsa bile bizimde çok eski bir yemeğimizdir vee işte tarifimiz
malzemelerimiz
2 adet patlıcan
kızartmak için sıvıyağ
3 su bardağı pirinç
5oo gr kuşbaşı tavuk göksü
2 çorba kaşığı tereyağı veya sadeyağ
yemeğimizin yanına koymak için
salata ve yoğurt
yapılışı
kuşbaşı tavuk göksünü tenceremize koyalım 1 çorba kaşığı yağımızı koyup kızartalım üzerine 1 litre su koyup etler yumuşayana kadar pişirelim patlıcanlarımızı alacalı soyalım 2 parmak eninde keselim kızgınnyağımızda kızartalım tenceremizin dibine etlerimizi koyalım üzerine patlıcanlarımızı dizelim önceden sıcak suda beklettiğimiz pirincimizi üzerine ekleyelim pirincimizin üzerine düz 1 tabak koyalım ki pirincimiz etle karışıp dağılmasın pirincimizin üzerine tuz koyalım 4 su bardağı et suyundan koyup kaynamaya başlayınca ateşini kısalım suyunu çeken pilavımızı ateşten alalım 15 dakika kadar dinlendirelim büyük 1 servis tabağına ters çevirelim kenarını yoğurt ve salatayla süzleyelim yemeğimiz hazır afiyet olsun not eskiden patlıcanı alacalı soyup uzun dilimler halinde kızartıp tencereye koyup pilavı içine koyarlardı
Ellerine saglik sunum cok guzel olmus. Afiyet olsun.
YanıtlaSilnevininyemekleri arkadaşım çok teşekkür ediyorum bloğuna üyeyim ama yorum yazamıyorum neden bilmiyorum
YanıtlaSil