malzemelerimiz
2 su bardağı çiğköftelik bulgur
2 su bardağı un
arasına sürmek için
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
sosu için
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
3 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yapılışı
çiğköftelik bulgurumuzu süzgecimize koyup yıkıyalım derin bir kabın içine süzülen bulgurumuzu koyalım üzerine 1 bez örtüp 4 saat kadar bekletelim beklettiğimiz bulgurumuza unumuzu katalım normal bir hamur kıvamını bulana kadar gerektiği kadar suyla yoğuralım doğradığımız soğanı ve sıvıyağı ateşe koyup kavuralım ateşten alıp nane reyhan ve pulbiberi ilave edip karıştıralım hamurumuza sosumuzu yedirelim tezgahın üzerinde hamurumuzu elimizle 2 santim kalınlığında açalım 2 çorba kaşığı sadeyağımızı üzerine sürelim rulo şeklinde yuvarlayalım rulomuzu bükerek çevirelim bezelere ayıralım istediğimiz büyüklükte açalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim 200 derece önceden ısınmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun
elıne sağlık ne guzzel olmus
YanıtlaSilMerak ettim lezzetin,nefiss görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
denemeye değer,ellerinize sağlık
YanıtlaSilselma tamer çok teşekkür ederim ve denemenizi isterim
YanıtlaSilMeliha Çalışkan lezzeti içli köfte tadı gibi birşey ve çok hoş
YanıtlaSilfatosun mutfağı teşekkür ederim mutlaka deneyin
YanıtlaSilDeniycem
YanıtlaSil