Blog Sayfaları

2 Mayıs 2013 Perşembe

Diyarbakırın bulgurlu ekmeği












Bismillah diyerek başlayalım inşaALLAH bugün diyarbakırdan çok eskilerden bir ekmek çeşidimizi sizlere tanıtmak istiyorum sevgili okuyucu bizim doğuda 100 yıllar öncesinden olan yemek ekmek çeşitlerimizi bizler hala yapıyoruz şimdi size bulgurlu ekmeğimizi nasıl yaptığımı yazıyorum işte tarifim
malzemelerimiz
2 su bardağı çiğköftelik bulgur
2 su bardağı un
arasına sürmek için
2 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
sosu için
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
3 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yapılışı
çiğköftelik bulgurumuzu süzgecimize koyup yıkıyalım derin bir kabın içine süzülen bulgurumuzu koyalım üzerine 1 bez örtüp 4 saat kadar bekletelim beklettiğimiz bulgurumuza unumuzu katalım normal bir hamur kıvamını bulana kadar gerektiği kadar suyla yoğuralım doğradığımız soğanı ve sıvıyağı ateşe koyup kavuralım ateşten alıp nane reyhan ve pulbiberi ilave edip karıştıralım hamurumuza sosumuzu yedirelim tezgahın üzerinde hamurumuzu elimizle 2 santim kalınlığında açalım 2 çorba kaşığı sadeyağımızı üzerine sürelim rulo şeklinde yuvarlayalım rulomuzu bükerek çevirelim bezelere ayıralım istediğimiz büyüklükte açalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim 200 derece önceden ısınmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun

7 yorum:

  1. elıne sağlık ne guzzel olmus

    YanıtlaSil
  2. Merak ettim lezzetin,nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. selma tamer çok teşekkür ederim ve denemenizi isterim

    YanıtlaSil
  4. Meliha Çalışkan lezzeti içli köfte tadı gibi birşey ve çok hoş

    YanıtlaSil
  5. fatosun mutfağı teşekkür ederim mutlaka deneyin

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner