Bugün kü tarifim yine Diyarbakırdan çok güzel 1 tarif aslında biz bu yemeği öğün olarak da yeriz çorba olarak da kesinlikle tavsiye ediyorum sevgili okuyucu mutlaka deneyin doğu ve güneydoğuda çok yapılan ve sevilen bir yemeğimizdir bu tarif için dayımın gelini sevgili Netice ye çok teşekkür ediyorum ve işte tarif
malzemelerimiz
köfte için
3 su bardağı çiğköftelik bulgur
1 su bardağı irmik
2 tatlı kaşığı kırmızı isot veya pulbiber
yeteri kadar tuz
sulu kısmı için
2 litre su
2 çorba kaşığı domates salçası
4 adet büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı veya ev yağı
1 su bardağı sumak veya limontuzu
yeteri kadar tuz
yapılışı
1 tepsimize çiğköftelik bulgurumuzu tuzumuzu pulbiberimizi ve irmiğimizi koyup azar azar su alarak yoğuralım yumuşayıp yuvarlanan köftemizden küçük parçalar alıp yuvarlayalım tenceremize yağımızı ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı koyalım soğanları solduralım salçamızı ilave edelim biraz kavuralım üzerine tuzumuzu limontuzunu veya2 litre suyumuzda beklettiğimiz sumağımızı süzgeçten geçirip soğanlarımızın üzerine dökelim kaynamaya başlayınca köftelerimizi içine atalım tekrar kaynayınca ateşini kısalım 10 dakika kaynaması yeterli olur siz yine de köftenin tadına bakarak anlayın pişip pişmediğini afiyet olsun
ellerinize sağlık yöresel yemekleri başarıyla yapıyorsunuz.
YanıtlaSilBakır tencerem çok teşekkür ediyorum arkadaşım
YanıtlaSil