Blog Sayfaları

27 Mayıs 2014 Salı

Kuşbaşılı karnıyarık





Sevgili okuyucu bu güzel tarifi misafirlerime yapmıştım ve çok güzel olmuştu sizlerle paylaşıyorum mutlaka deneyin çok  seveceksiniz işte tarifim
malzemelerimiz
350 gr yağsız kuşbaşı koyun veya kuzu eti
200 gr çekilmiş kuyruk yağı
5 adet iri kuru soğan
3 adet domates
3 adet acı sivri biber
yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı isor veya pul biber
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
20 adet ufak bostan patlıcan
patlıcanları kızartmak için
3 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
önce patlıcanlarımızı alacalı soyalım sapını koparmadan kızgın yağımızda kızartalım borcam tepsimize dizelim parça etimizi kuşbaşı veya biraz daha ufak doğrayalım 1 su bardağı su koyup kaynatalım suyunu çektirip kıyma çektiğimiz kuyruğu ekleyelim kısık ateşte biraz kavuralım üzerine ay şekli doğradığımız soğanlarımızı koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım üzerine doğranmış domateslerimizi ekleyelim biraz daha kavurup karabiber tuz ve pul biberi ekleyelim ateşten alıp doğranmış maydanozu ilave edelim karıştırıp patlıcanlarımızın içine dolduralım önceden 200 derece de ısınmış fırınımızda yakmadan pişirelim dilerseniz üzerine domates dilimleri koyabilirsiniz yemeğimiz hazır afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner