Blog Sayfaları

21 Eylül 2013 Cumartesi

Yoğurtlu Mantı

Malzemeler

- bir kilo un
- 300gr kıyma
- 1 küçük soğan
- 2 yumurta
-1 tatlı kaşığı pulbiber
-1 çay kaşığı karabiber
- 1tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı domates salçası

yapılışı

-unumuza yumurtayı yarım tatlı kaşığı tuzu katıp azar azar suyu yedirerek biraz sert hamur yoğuruyoruz
-hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlıyoruz
-etini karabiberini tuzunu pulbiberini soğanını salçasını karışyırıyoruz
- yufkalarımızı açıyoruz kesme bıçağıyla kare kare kesiyoruz
-yufkayı yerinden kaldırmadan hazırladığımız iç malzemesini karelerin üstüne koyuyoruz sonra kareleri dört tarafından tutup elimizde çimdik atarak kapatıyoruz
- hazırladığımız mantımızı kaynayan suya atıyoruz piştimi suyunu süzüyoruz servis kabına alıyoruz
- üstüne hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu döküyoruz biraz tereyağı veya margarini kızdırıp içine arnavut biberi varsa onu yoksa pulbiber ve nane koyup mantının üstüne döküyoruz
- afiyet olsun


2 yorum:

  1. Çok severim mantıyı...
    Nefissss olmuş ellerinize sağlık Uyar Hanımcım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel YILMAZ AKAN çok teşekkürler sevgiler canım

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner