Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

Mastava


Malzemleler;

- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 bardak pirinç
- 3 bardak su

iç harcı için;

- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber

yapılışı

- yoğurdu tencereye koyuyoruz 3 bardak soğuk suyunu ilave edip ayran yapar gibi çırpıyoruz
- 1 bardak pirincimizide ilave ediyoruz ateşe koyuyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz
- kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz tam pilav gibi değil biraz lapa olacak
- pişen pilavımızı servis tabağına alıp içini havuz gibi açıyoruz 2yemek kaşığı tereyağımızı tavada kızdırıp içine naneyi pul biberi döküp açtığımız havuza döküyoruz
- bu yemeği yerken kaşıkla pilavı dış tarafından alıp havuzdaki yağa batırıp yiyıiyoruz
- afiyet olsun

NOT: bu DİYARBAKIR yemeğidir doğuda bir çok ilde yapılır...


1 yorum:

  1. Sıvı yağ olur mu hiç şefim ortasına tereyağında kızdırılmış pekmez olmalı 😋😋

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner