Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Midye çörek


MİDYE ÇÖREK MALZEMELERİ 2 ADET YUMURTA 1ÇAY BARDAĞI YOĞURT 20 GR YAŞMAYA 1ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ 1 PAKET MARGARİN BİRAZ TUZ ALDIĞI KADAR UN İÇ HARCI İÇİN BEYAZ PEYNİR MAYDANOZ YAPILIŞI 1 kabın içine 2 yumurtanın beyazını birinin sarısını 1 yum...urtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz yaşmayayı sıvıyağı yoğurdu tuzu karıştırıyoruz azar azar un ilave ediyoruz kulak memesi yumuşaklığında olacak
hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz bezeleri yufka gibi açıyoruz margarini eritiyoruz yufkamızın üzerine sürüyoruz üstüne ikinci yufkayı seriyoruz onuda yağlıyoruz yağladığımız yufkaları rulo yapıyoruz diğer iki bezeyi de aynı şekilde yağlayıp rulo yapıyoruz buzdolabının buzluğunda 10 dakika bekletiyoruz ruloları 2 parmak eninde kesiyoruz elimizle bastırıyoruz içine iç harcını koyuyoruz fazla bastırmadan kapatıyoruz fırın tepsisine diziyoruz yumurta sarısını üzerine sürüyoruz arzuya göre susam veya karaçörek serperiz 200 dereceönceden ıstılmış fırında pişiriyoruz AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner