Blog Sayfaları

4 Şubat 2013 Pazartesi

Kabaklı havuçlu tarator




Bugün çok sevdiğim kabaklı havuçlu meze tarifi yazacağım tadına doyulmaz lezzetli mi lezzetli bayılırım bu tarife ve gerçekten bayılmadan tarifime geçeyim
malzemeleri
2 adet iri kabak
3 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
1 su bardağı iri ve ufak doğranmış ceviz
yapılışı
kabaklarımızı rendeleyelim üzerine biraz tuz serpelim 10 dakika kadar bekletelim suyunu vermesi için suyunu veren kabaklarımızı 2 elimizin arasında sıkarak suyunu çıkaralım tenceremize koyalım 1 çorba kaşığı sıvıyağı ilave edip yumuşayana kadar soteleyelim 1 tabağa koyup soğumasını sağlayalım havuçlarımızı da rendeleyelim  tenceremize koyalım üzerine 1 çorba kaşığı yağ koyup yumuşayana kadar soteleyelim havuçlarımızı da soğumaya bırakalım geniş bir kabın içinde sarımsağı mayonezi ve yoğurdu koyup karıştıralım ufak doğradığımız cevizleri kabağımızı ve havucumuzu da ilave edelim iyice karıştırıp serviz tabağımıza koyalım üzerine iri cevizlerimizi koyalım afiyet olsun ( kabağı tuzladığımız için tuz eklemeden tadına bakalım ona göre tuz koyalım )

4 yorum:

  1. Mezeniz harika olmuş ...
    Bayılırım bu lezzete...
    Ellerinize sağlık...
    Sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
  2. Emel AKAN hanımcım bende bu mezeyi çok severim teşekkürler sağolun

    YanıtlaSil
  3. sarımutfak hande hanımcım teşekkür ediyorum sevgiler çok sağolun

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner