Blog Sayfaları

1 Aralık 2012 Cumartesi

Fırında karnıbahar

Bismillah deyip başlayalım yazımıza bu ara karnıbahardan başladım neredeyse tüm yemeklerimin yanına bir karnıbahar çeşidi koydum ve tarifimize geçelim bakalım nasıl yaptık
malzemelerimiz
1küçük karnıbahar
2 su bardağı süt
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
2çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
üzeri için 
100 gr kaşar peyniri
üstüne serpmek için
1 çay kaşığı pulbiber
yapılışı


karnıbaharlarımızı 5 dakika kadar haşlayalım birbirinden ufak parçalar halinde ayıralım küçük boy yuvarlak borcam tepsimize koyalım üzerine karabiber serpelim 1 tencereye unumuzu sütümüzü sıvıyağ ve tuzumuzu koyalım karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim karnıbaharlarımızın üzerine dökelim rendelediğimiz kaşarı üzerine serpelim pulbiberi serpelim önceden 185 dereceye getirdiğimiz fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner