Blog Sayfaları

3 Ocak 2013 Perşembe

Diyarbakır patatesli sac ekmeği

Diyarbakır usulu sac ekmeğimizin tarifi
malzemelerimiz
hamur için
4 su bardaamurumuzuğı un
yarım tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
iç harcı
5 adet orta boy patates
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
arzuya göre pul biber
hamuru açmak için
1 çorba kasesi un
pişirmek için
1 çay bardağı sıvıyağ
1 teflon tava
yapılışı
hamurumuzu kışın ılık suyla yoğuralım dinlenmeye bırakalım patateslerimizi haşlayalım ezici ile püre haline getirelim tenceremize doğradığımız soğanlarımızı yağımızı koyalım pembeleşene kadar kavuralım üzerine patates püresini ilave edelim iraz çevirerek karıştıralım içine tuzunu baharatlarını koyalım ateşten alalım hamurumuzu bezelere ayıralım un yardımıyla açalım 1 kenarına harcımızdan yeteri kadar koyalım diğer kenarını üzerine kapatalım kenarını kesiciyle keselim tavamızı yağlayalım böreklerimizi sığacak kadar koyup pişirelim böreklerimizin tümünü pişirip servis tabağına koyalım afiyet olsun daha az yapmak istiyorsanız malzemeyi azaltailirsiniz

2 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner