Blog Sayfaları

3 Ocak 2013 Perşembe

Diyarbakır usulu sac ekmeği

Ve yine biraz ara koyduktan sonra tekrar tarif yazmak için bilgisayarın başına geçtim Türkiyenin her bölgesinde sevilerek yapılan çok güzel bir tarif yazacağım biz Diayrbakır da nane sele türkçe adıyla sac ekmeği dediğimiz bazı yer de sac böreği dedikleri böreğimizin tarifi şöyle
malzemelerimiz
hamuru için
4 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
iç harcı için
150 gr peyaz peynir
yarım demet maydanoz
hamuru açmak için
1 çorba kasesi un
hamuru pişirmek için
1 çay bardağı sıvıyağ
1 teflon tava veya ekmek sacı
yapılışı
hamurumuzu yoğuralım 20 dakika dinlendirelim iç harcımızı hazırlayalım hamurumuzu bezelere ayıralım un serperek hazır yufka inceliğinde açalım içine harcımızdan yeteri kadar koyalım hamurumuz bitene kadar hepsini bu şekil harcı 1 kenarına koyalım diğer tarafı üzerine kapatalım kenarını hamur kesici ile keselim   tavamızın içini yağlayalım böreklerimizi tavaya sığacak kadar koyup tüm böreklerimizi tavayı yağlayarak pişirelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner