Blog Sayfaları

23 Mart 2013 Cumartesi

kaşarlı buzluk böreği


kaşarlı böreğimizin tarifine geçelim
malzemelerimiz
2 kilo hazır yufka
500 gr kaşar peynir
2 su bardağı süt
2 su bardağı sıvııyağ
3 adet yumurta
2 su bardağı su
yapılışı
sütü suyu sıvıyağı yumurtaları derin 1 kabın içinde karıştıralım her bir yufkamızı tezggaha koyalım harcımızdan bolca yufkamıza sürelim yufkamızı dörde bölelim kaşarımızdan ister dilim ister rendelenmiş peynirimizi koyalım kalınca saralım yufkaların hepsini bu şekil saralım bir gece buzdolabının alt rafında bekletelim tepsimize yağlı kağıt serelim böreklerimizi tepsimize dizelim önceden 200 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim çok çok güzel bir börek oluyor afiyet olsun  bu böreğimizi önceden hazırlayıp buzlukta istediğimiz kadar bekletebiliriz 

6 yorum:

  1. evet hazirlayip buzluga koymak cok rahatlik oluyor .ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Çat kapı misafiler için edeal. :))

    YanıtlaSil
  3. Paşa Sofram çok teşekkürler arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. Burcu BAYRAM benimde çat kapı misafirim çok oluyor böyle hazır olunca işime yariyor teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. herkesin dolabında acil durumlar için bulunması gereken bi börek. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Hatice Mutfakta evet aynen öyle çok teşekkürler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner