Blog Sayfaları

28 Kasım 2012 Çarşamba

Kürt böreği

Bugün çok güzel ve çok kolay hemen şipşak yapacağımız bir tatlı yapalım aslında bu tatlıyı biz doğuda bilmeyiz ama uzun yıllar önce doğudan istanbula giden bir kürdün yaptığı bir tatlı ve daha sonra benim bildiğim ısparta ve bir çok ilde o günden bugüne severek yedikleri bir tatlı hatta bir diyarbakırlı ıspartada kürt tatlısı adını duyduğu zaman annesine anlatır bizim böyle bir tatlımız varmış niye hiç yapmadınız annesi ona bizim böyle bir tatlımız yok demiş ve gerçekten de bizde böyle bir tatlı yok ama batı adını böyle koymuş bugün biz kürt tatlısı dediğimizde tepki görüyoruz konuyu başka yerlere çekmek istemiyorum gelelim tatlımıza aslında bu tatlı baklava hamuru gibi açılır tepsiye dilir ve her katına yağ sürülür dilimlenir fırında pişitikten sonra üzerine pudra şekeri dökülür servise sunulur fakat ben bu tatlıyı milföy hamuruda buna yakın bir hamur olduğu için milföyle yaptım daha evvel gerçeğini hamur açarak yapmıştım inanın ikisinin arasında hiç fark yok diyebilirim tarifimiz şöyle malzemelerimiz
istediğimiz kadar milföy
yeteri kadar pudra şekeri
yapılışı




evimizin kalabalığına göre milföylerimizi tezgaha koyalım yumuşamasını bekleyelim yumuşayan milföylerimizi elimizle veya merdaneyle açalım tepsimize dizelim istediğimiz şekilde dilimleyelim 180 derece önceden ısıtılmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim fırından alalım ılındıktan sonra üzerine bolca pudraşekeri dökelim biz bu tatlıyı kahvaltıda yedik sizlerede öneririm çok güzel oluyor afiyet olsun bu arada ben anne tarafından karamanoğlu soyundan türküm baba tarafından peygamberin soyundanız hz hüseyinin torunuyum fakat kerbeladan sonra bir müddet dedelerim  şamda yaşamışlar zamanla mardin tarafı falan derken diyarbakıra gelmişler biz hem osmanlıdan hem kürtlerden çok insanlık iyilik ve iyi niyet ilk gelişimizden bugüne gördük doğuda yaşadığım için kendimi kürt görüyorum ama islamda ırkçılık asla yok hepimiz insanız hoşgörü anlayana en büyük nimettir ülkemi seviyorum üzerinde yaşayan herkesi seviyorum


11 yorum:

  1. Elinize sağlık bende kürt böreğini çok severim İstanbula gittikce mutlaka alır yerim. Milföyle yaptım ama aynı lezzeti alamadım Uyar hanımcığım?
    Bende güzel ulkemin topraklarındaki her canlıyı seviyorum Rabbim yarattı diye.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Aynur hanımcım çok çok teşekkürler tabi ki Allahın yarattığı her canlıyı sevmeliyiz beraber yaşıyorsak birbirimize düşman olarak yaşanmaz biz hepimiz biriz bir olmalıyız

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık cok severım ama evde hıc denemedım bıle denesemmı acaba

    YanıtlaSil
  4. selma tamer hanımcım çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Çok pratikmiş. Ben daha önce bu tarz börek yedim ama adının Kürt Böreği olduğunu senden duydum.. Canım hepimiz insanız her şeyden önce.. Birbirimizi seviyoruz, dertlerimizi sıkıntılarımızı mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Senin Kürt olman yada benim Türk olmam bu dostluğa engel değil ki.. Ben senin dostluğunu, güzel kalbini çok sevdim.. İyi ki benim dostum oldun.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oya Genç teşekkürler canım mesele Türk Kürt meselesi değil hazmetmek önemli anlamak dinlemek önemli

      Sil
  6. Merhaba, Kürt Böreği tarifini yazar kafe'de gördüm, geldim :) Kürt Böreğini çocukluğumdan beri bilirim. Mahallemizdeki bir fırın pişirirdi. Çok da severim ama tatlı demenizi yadırgadım. Zaten, pudra şekeri de arzuya bağlıdır. Müşteri isterse serperler. Ben, bol şekerlisini severim. Beni eskilere götürdünüz :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. RABİA SERTELİ hanımcım çok teşekkürler

      Sil
  7. güzel bir börek yiyoruz isminin önemi yok kim de koymuşsa ölmüşse ruhu şad olsun açıklama bile yapmak gereksiz hepimiz bu vatanın insanıyız

    YanıtlaSil
  8. RABİA SERTELİ hanımcım ben bu böreği şekerli biliyorum yazımda anlettığım gibi bizdee zaten bu börek yok tabi ki sizler bunu daha iyi biliyorsunuz teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  9. Adsız tabiki hepimiz bu vatanın insanlarıyız başka TÜRKİYE yok

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner