Blog Sayfaları

25 Ağustos 2013 Pazar

Bütün Lahana Dolması




Bütün Lahana Dolması Malzemeleri
  • 1,5 KİLOLUK LAHANA
Dolma harcı için
  • 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • YEMEK KAŞIĞI İSOT VEYA PULBİBER
  • 1 KAHVE FİNCANI NAR EKŞİSİ
  • ARZUYA GÖRE KARABİBER NANE
  • 1 BÜYÜK KURU SOĞAN
Üzeri için
  • YARIM LİMON
  • 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
Bütün Lahana Dolması Yapılışı
  • LAHANAMIZIN KÖK KISMINI KESİYORUZ.
  • 2,3 YAPRAK ÜZERİNDEN ALIYORUZ.
  • KAPAK YAPMAK İÇİN LAHANAMIZIN İÇİNİ BIÇAKLA ÖNCE YUVARLAK DAİRE ŞEKLİNE DİBİNİ DELMEDEN KESİYORUZ.
  • 1 YEMEK KAŞIĞI YARDIMIYLA BIÇAK VE KAŞIĞI KULLANARAK İÇİNİ OYUYORUZ.
  • DOLMA HARCIMIZI HAZIRLIYORUZ İÇİNE DOLDURUYORUZ.
  • AYIRDIĞIMIZ YAPRAKLARI ÜZERİNE KAPAK YAPIYORUZ.
  • AYNI EBATTA BİR TENCEREYE YERLEŞTİRİYORUZ.
  • ÜZERİNE BİR TABAK KOYUP TUZUNU ve LİMONUNU KOYUYORUZ.
  • LAHANANIN YARISINA GELECEK ŞEKİLDE SUYUNU KOYUP PİŞİRİYORUZ.
  • NORMAL PİŞİRDİĞİMİZ DOLMANIN 1 KAT FAZLASI KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ.
  • PİŞEN DOLMAMIZIN KALAN SUYUNU SÜZÜYORUZ.
  • TENCERENİN AĞZINA BİR TABAK KOYUP TERS ÇEVİRİYORUZ.
  • DİLİMLEYİP SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner