Blog Sayfaları

3 Eylül 2013 Salı

Halka Tatlısı



Bismillahirrahmanirrahim
sevgili okuyucu bu tarifi hep yapmak istiyordum ha bugün ha yarın derken kısmet bugün müş işte tarifim
malzemelerimiz
hamuru için
3 su bardağı un
1 buçuk su bardağı kaynara yakın sıcak su
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
20 gr yaş maya
yarım çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
kızartmak için
3 su bardağı sıvıyağ
şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
5 damla limon
yapılışı
unumuzu kabımıza koyalım suyumuzu kaynamaya yakın edelim içine mayamızı koyup eritelim unumuzun üzerine dökelim karbonatımızı ve sıvıyağımızı ekleyip hamurumuzu yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım yağımızı kızdıralım hamurumuzdan kaşıkla alıp sıkma torbasına dolduralım kızgın yağımızın içine daire çizer gibi sıkalım ateşini kısalım yakmadan iyice kızartalım 2 tarafını pişirelim önceden kaynattığımız ılık şerbetimizin içine batırıp hemen başka tabağa alalım tümünü bu şekil yapalım bu ölçüyle gördüğünüz tatlı çıkıyor afiyet olsun


3 yorum:

  1. bende hep yapmak isterim. kalıbım yok ama. inşallah oğlum çok seviyor. ellerien sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevinciğim mutlaka yap inan bunu benmi yaptım diyorum bakarken plastik sıkacakla yaptım resmini çeker paylaşırım basit bir aletle yaptım çok güzel ve çok bereketli oluyor

      Sil
  2. Çıtır çıtır oluyormu acaba hemen yumusuyormu

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner