Türkiyenin her tarafında her bölgede herkesin çok severek yediğimiz milli bir tatlımız sütlaç ve fırınlanmışsa üzerini yakmışsak varmı böyle bir lezzet ve işte tarifimiz
malzemelerimiz
10 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı nişasta
1 buçuk su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
6 adet ufak çömlek
yapılışı
pirincimizi yıkıyalım tenceremize koyalım sütümüzü ilave edelim ateşe koyalım pişinçler yumuşayana kadar pişirelim şekerimizi ilave edelim nişastamızı biraz sütle açalım karıştırarak sütümüze ilave edelim kıvamını alınca ateşten alıp vanilyamızı katıp karıştırıp çömleklerimize ( güveçlerimize) dolduralım fırın tepsimizin içine 2 su bardağı su koyalım çömleklerimizi tepsimize dizelim 200 derece ısınmış fırınımızda üzeri kıazrınca fırından alalım ılıtıp buzdolabında soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun biz doğuda çömlek diyoruz batıda güveç diyorlar
fırında sütlaç tarifinizde prinç ölçüsünü ben mi fark etmedim sizmi yazmayı unuttunuz
YanıtlaSilbilgi verirseniz sevinirim MÜBERRA DÖRTDEMİR
Müberra hanım çok teşekkür ederim hatırlattığınız için yazdığımı sanıp yazmamışım sağolun
YanıtlaSilelıne sağlık uzerınede bol fındık mıss
YanıtlaSilmerhabalar çömlekte çook severim sütlacı :)
YanıtlaSilbanada beklerim takipleşmek dileğiyle sevgiler...
http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/
Selma tamer çok teşekkürler sevgiler
YanıtlaSiluğurboceğimmutfağı teşekkür ediyorum gelirim tabi ki sevgiler
YanıtlaSil