Blog Sayfaları

2 Eylül 2013 Pazartesi

Urfa Aya Köftesi


Malzemeler

- 1 kilo çiğköftelik bulgur
- 400gr yağsız çiğköftelik et
- 2 yumurta
- 1 dolu çorba kaşığı isot
- biraz karabiber
-  1 su bardağı un
- yeterince tuz
kızarmak için
3 su bardağı sıvıyağ
  yapılışı

- Bir tepsiye bulguru unu isotu karabiberi yumurtaları tuzu robotta çektiğimiz eti karıştırıp azar azar su alıp iyice yoğuruyoruz.
- Elimizi suya ıslatıp yumurta büyüklüğünde köfteden parçalar alıp elimizin ayasıyla vurup bastırarak
yuvarlak şekil veriyoruz köftemizin tümünü bu şekilde yapıyoruz
- Daha sonra geniş bir tavada kızdırdığımız yağın içine atarak arkalı önlü çevirerek, kızartın ve sıcak sıcak servis yapın.
- afiyet olsun..


5 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ çok teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
  3. selda nın mutfak defteri çook teşekkürler benden de sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor nasıl canım çekti:) ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cafeportakal Bahar Özçelik Erdoğan arkadaşım çok teşekkürler sevgiler

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner