Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Bütün patlıcan yemeği (urfa tabiriyle bütün balcan aşı)


Bismillah diyerek başlayalım inşaALLAH  bugün benim için çoook yorucu birgündü biz yemek sayfaları aslında yayınladığımız tariflerimizin arka pılanında çok emekler veriyoruz  bugünüm arkadaşlar arsında birgünlük reklam aldık bütün günümü aldı ve yemek yaptığımızda inanın beğeni aldığımız zaman bütün yorgunluğumuzu unutuyoruz çünkü bizlerde sizler gibi insanız gün boyu sizlerin evlerinizde iyisiyle kötüsüyle evleriniizde geçen ne varsa bizlerde de aynısıdır üzgün olabiliyoruz kırgın olabiliyoruz ve tüm yorgunluklara rağmen sizleri çok seviyoruz tarifimize geçelim
malzemelerimiz
10 ufak patlıcan
1 su bardağı akşamdan suya koyulmuş nohut
300gr kuşbaşı et
1çorba kaşığı domates salçası
1çorba kaşığı margarin
1çay kaşığı karabiber
1adet limon veya 1tatlı kaşığı limontuzu
2adet kesme şeker
10 diş sarımsak
1litre su
yapılışı
etimizi nohutu salçayı suyu yağı tenceremize koyalım pişirelim ben düdüklü tencerede pişiriyorum patlıcanlarımızı alacalı soyalım her patlıcanı 4 der delik açalım sarımsaklarımız büyükse parçalara keselim patlıcanın deliklerine birer parça sarımsak koyalım pişmiş olan etimizin üzerine koyalım tuzunu karabiberini limontuzunu koyup patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim yemeğimiz hazır afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner