Blog Sayfaları

13 Nisan 2014 Pazar

Gaziantep bayram kurabiyesi



Sevgili okuyucu Gaziantebe iat ve sadece bayramlarda yapılan çarşıdan unu hazırlanmış şekilde alınıyor Antebe gitmiştik gelirken ununu almak istedim çelen pastanesine kurabiye unu almak istiyorum dediğimde bana bayram haricinde bulamazsın dediler bana tarifini verseniz dediğimde sağolsunlar hemen yazıp verdiler   bu çok güzel kurabiye yi yaptım daha evvelde eltim antepli olduğu için bize getirirdi işte tarifim
malzemelerimiz
100 gr irmik
1 kilo un
500 gr margarin
300 gr şeker
yapılışı
önce şekerimizi ve yağımızı 1 kabın içine koyalım iyice birbirine yedirelim buzluğumuzda veya dolabın alt rafına 10 dakika kadar donduralım dolaptan alıp irmiği una katalım ve azar azar yağımıza yedirelim iyice karıştırıp yoğuralım hamurumuzu buzluğumuzda 10 dakika kadar bekletip yuvarlak şekiller verelim 150 derecede ısınmış fırınımızda üzeri kızarmayacak beyaz kalacak şekilde pişirelim soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun not bana tarifi veren pastacı kardeşimiz fıstıklıda çok güzel olur öylede yap demişti sizde fıstıklı yapmak isterseniz fıstık sosu veya 1 çay bardağı fıstık katabilirsiniz

4 yorum:

  1. değişik bir kurabiyeymiş.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mutfağabuyrun teşekkür ediyorum sevgiler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner