Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

çikolatalı yaşpasta


Malzemeler

pandispanyanın tarifi

- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 kahve kaşığı süt
- 2su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- yarım limon suyu

kreması için;

-iki buçuk su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1vanilya
- 1 kibrit kutusu margarin
- 2 poşet kremşanti
- 2 su bardağı damla çikolata

yapılışı

- pandispanyamızın yumurtalarını şekerle çırpıyoruz
- tüm malzemelerini karıştırıp iyice çırpıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize döküyoruz güzelce yayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda pişiriyoruz
- kremanın yapılışı için; unu şekeri nişastayı vanilyayı yağını sütü 2 su bardağı damla çikolatasını karıştırıp ne kısık ne harlı ateşte karıştırarak pişiriyoruz
- damla çikolatalar içinde eriyecek krema piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz
- 2 paket krem şantiyi 2 su bardağı suyla çırpıyoruz ben her zaman suyla yapıyorum kreması daha katı ve hafif oluyor
- kremşantiden biraz süsü için ayırıp pişirdiğimiz kremaya karıştırıp kekimizi ortadan ayırıp arasına ve üstüne kremayı sürüp üzerine kremşanti ve damla çikolatayla süs yapıyoruz
- afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner