Blog Sayfaları

9 Kasım 2012 Cuma

DİYARBAKIR USULU KLORIK VEYA ZİNGİL


MALZEMELERİ

2 SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞINDAN BİRAZ AZ KARBONAT
VEYA MAYA
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 FİSKE ŞEKER
KIZARMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI
BİR KABIN İÇİNDE UNUN TÜM MALZEMESİNİ KOYALIM AZAR AZAR SU ALARAK KREPTEN BİRAZ KATI HAMUR YAPALIM 1 SAAT KADAR DİNLENDİRELİM KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM BU HAMUR İŞİ BİZDE GENELDE KAHVALTIDA VE ÇOCUKLUĞUMUZDA rAMAZANDA NERDEYSE HER SAHUR YAPILIRDI AYRICA TUZ KOYMADAN ŞERBET YAPIP ÜZERİNE DÖKERİZ GÜZEL BİR TATLI OLUYOR AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner