Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Diyarbakır usulu kavurma



Diyarbakır usulu dana kavurma tarifini vereceğim inşaALLAH ve yapanlarınız olursa çok memnun kalacağınıza eminim bu kavurma doğunun tümünde yüzyıllardır  yapılıyor ve hala yapılmaya devam ediyor ve işte tarif
 malzemeleri
3 kilo kemiksiz dana eti 
1 çay bardağı tuz
üzerine çıkacak kadar katı yağ
yapılışı
eti iri parçalar halinde doğrayalım her parçayı ayrı ayrı tuzlayalım tencereye koyalım 1 gün boyunca bekletelim    bekleyen etimizi ateşe koyalım kaynayıncaya kadar gür ateşte pişirelim kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim yağını ilave edelim nar gibi kızartalım soğuyunca bir kaba koyalım lazım oldukça kulllanalım bu kavurmayı 1 yıl boyunca dışarıda bekletebiliriz bozulmadan kalır et giren yemeklerde ve kahvaltılarda kullanabiliriz afiyet olsun.
  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner