Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

DİYARBAKIR USULU PATLICAN DİZME


MALZEMELERİ
4 ADET ORTA BOY PATLICAN 
250 GR ORTA YAĞLI KIYMA ET
1 UFAK KURU SOĞAN
... 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
YETERİ KADAR TUZ
ÜZERİNE DİZMEK İÇİN
6 ADET DOMATES
6 ADET SİVRİ BİBER VEYA DOLMALIK BİBER
ÜSTÜ İÇİN 1TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 KÜÇÜK KAHVE FİNCANI SU
PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE SERPMEK İÇİN
1 KÜÇÜK KAHVE FİNCANI SU
YAPILIŞI
1 TABAKTA KIYMAYI KURU SOĞANI KARABİBERİ TUZU BİRAZ YOĞURUR GİBİ KARIŞTIRALIM PATLICANLARIMIZI 2 ŞER PARMAK KESELİM 1 PATLICAN 1 ET TEPSİMİZE BİTENE KADAR DİZELİM ÜZERİNE DOMATES DİLİMLERİ VE SİVRİ BİBERLERİ DİZELİM 1 FİNCAN SUYUMUZU 1 KASEDE SALÇAYLA KARIŞTIRIP ÜZERİNE DÖKELİM KAPAĞINI KAPATIP KISIK ATEŞTE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRELİM ORTALAMA 1 SAATTE PİŞİYOR PİŞEN YEMEĞİMİZİ ATEŞTEN ALIP ÜZERİNE 1 KÜÇÜK KAHVE FİNCANI SUYUMUZU SERPELİM KAPAĞINI KAPATIP DİNLENDİRİP SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner