Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

Diyarbakırın yağlı ekmeği


malzemeleri
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz 20 grlık yaşmaya
...içine sürmek için 2 yemek kaşığı dolusu sadeyağ veya tereyağı üzeri için susam
yapılışı
unumuzu derin bir kaba koyalım ortasın havuz yapalım
içine toz şekeri mayayı tuzu 1 su bardağı ılkı su koyalım
mayayı eritip hamurumuzu yoğuralım hamurun kıvamı biraz ele yapışsın hamurumuzun üzerini örtelim mayalanmaya bırakalım mayalanan hamurumuzu 3 bezeye ayıralım tezgaha biraz un serpelim elimizle hamuru 1 parmak eninde inceltelim yağımızı üçe bölelim üçe böldüğüm yağımızın yarısını açtığımız bezeye sürelim hamurumuzu katmer katlar gibi katlayalım buzlukta 1o dakika bekletelim tekrar elimizle açıp ayırdığımız yağı sürelim buzlukta 1o dakika bekletelim beklettiğimiz hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimizde elimizle 1 parmak kalınlığında pide şekli verelim üzerine yumurta sarısı sürelim susam serpip fırında 250 derecede pişirelim diğer ik bezeyide aynı şekilde yapalım yumurta sürmesekte oluyor afiyet olsun




4 yorum:

  1. Biz diyayarbakırda sadece yağı fırıncıya veriyorduk onlar oradaki ekmek hamuruna götürdüğümüz yağı yedirip pişirirlerdi o günleri aklıma düşürdünüz çok sağolun sizin tarifinizle denileceğim çok teşekkürler
    İ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ftm Çelik hanımcım lütfen kusura bakmayın yorumunuzu yeni gördüm çok çok teşekkürler

      Sil
  2. Oğullarım çok severler. Diyarbakır a gittiğimizde annem mutlaka fırında yaptırır. Yetmez bir de gelirken getiririz.:)
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Şeniz Akgündüz yorumunuzu yeni gördüm kusura bakmayın bende diyarbakırdan gelirken mutlaka getiririm selamlar sevgiler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner