Blog Sayfaları

28 Kasım 2012 Çarşamba

Etli mantar



Bugün nedense uyku tutmadı bende madem uyku tutmuyor kendime dedim ki haydi biriken yazamadığın tariflerinden birini yaz ve kendime biraz cesaret verip kim tutar seni dedim ve yazıyorum çocukluğumdan beri çok sevdiğim Diyarbakırda çok yapılan bir güzel lezzet Urfada pek yapılmazdı yeni nesil yapmaya çalışıyor şimdi marketlerden ve pazardan kültür mantarı dediğimiz türü alıyoruz ama çocukluğumda köyümüzde çoktu büyüklerimiz zehirlisini zehirli olmayanı tanıyorlardı onlar toplarken bizde çocukluğun verdiği hevesle toplamaya çalışırdık toplanıp ve eve  getirilen mantarlar hemen annelerimiz veya babaannemiz tarafından güzel bir yemeğe dönüşürdü oturur afiyetle yerdik bugün  annemin yaptığı daha lezzetliydi dediğimiz gibi değilsede yinede hala mantar çok güzel bir lezzettir işte tarifimiz
malzemelerimiz
300 gr yağsız kuşbaşı et
1 su bardağı su
300 gr mantar
3adet yeşil acı sivri biber
1 fiske karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
yapılışı
kuşbaşı eti tenceremize koyalım üzerine 1 su bardağı suyumuzu koyalım etimiz suyunu çekene kadar pişirelim üzerine tereyağımızı koyalım mantarlarımızı bıçak yardımıyla üzerlerindeki ince tabakayı alalım saplarını keselim ikiye bölelim sudan geçirelim etlerin üzerine koyalım sivri biberlerimizi ilave edelim iyice soteleyelim kapağını kapatalım mantarlar yumuşayana kadar pişirelim servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner