Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

kuşbaşı etli karnıyarık



Bugün güzel ve değişik bir karnıyarık yapalım tarifini yazıyorum
malzemeleri
10 adet bostan patlıcan
iç harcı için
500gr kuşbaşı doğranmış et
4adet ufak doğranmış kuru soğan
3 adet küp küp doğranmış domates
3adet ufak doğranmış dolmalık kırmızı biber
1çay kaşığı karabiber
1tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
yeteri kadar tuz
yarım türk kahvesi fincanı sıvıyağ
üzeri için
1yemek kaşığıdomates salçası
1su bardağı su
patlıcanları kızartmak için
3su bardağı sıvıyağ
yapılışı
patlıcanlarımızı alacalı soyalım kızgın yağımızda kızartalım kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım yağını kağıda çeken patlıcanlarımızıtepsimize dizelim 1 tebcereye kuşbaşı etimizi koyalım 1 su bardağı su koyup kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelimpişen etimizin üzerineyarım fincan yağımızı doğradığımız soğanları koyalım kırmızı biberlerimizi de ikave edelim kavuralım üzerine domatesleri ekleyelim domatesler yumuşadımı karabiberi pulbiberi  ve 1 avuç doğranmış maydanozu katalım karıştıralım patlıcanların içini iyice dolduralım 1 kabın içinde salçamızı 1 su bardağı suyla eritelim üzerine dökelim 200 derece ısıtılmış fırınımızda suyunu çekene kadar pişirelim bunun üzerine domate dilimleri koymuyoruz yemeğimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner