Blog Sayfaları

10 Kasım 2012 Cumartesi

URFA BORANİSİ



malzemeleri
 buyemeğimiz 4 aşamadan oluşuyor
 boranının köftesi için
 3 subardağı çiğköftelik bulgur
 200 gr yağsız parça et robotta çekilmiş
 yeteri kadar tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 yemek kaşığı urfa isotu
 500 gr pazı yaprağının sapı
 500 gr kuşba......şı et
 100 gr kuyruk
 bir su bardağı nohut
 1 su bardağı börülce
 üzeri için
 500 gr yoğurt
 4 diş sarımsak
 yapılışı
 robotta çektiğimiz etimizi bulguru urfa bibe
rin...i urfa biberi yoksa istediğiniz biberi koyabilirsiniz karabiberi tuzu tepsiye koyup azar azar su yedirip çiğköfte kıvamında yoğururuz yoğurduğumuz köfteden tavla zarı büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz rahat yuvarlamak için arada bir elimizi suyla ıslatıyoruz yuvarladığımız köftelerimizi bol sıvıyağda kızartıyoruz pazı yaprağının saplarını yaprağından ayırıyoruz saplarını bıçakla çok minik doğruyoruz ıspanak yıkar gibi iyice yıkıyoruz tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup haşlıyoruz haşlanan pancarımızı yani pazı saplarını 1 fincan sıvıyağda kavuruyoruz onuda bir kenara bırakıyoruz etimizi nohutu börülceyi kuyruğu düdüklü tencereye koyuyoruz nohutu börülceyi akşamdan suya ıslıyoruz yemeğimiz piştimi kavurduğumuz pancarı ilave ediyoruz 10 dakika daha kaynatıyoruz tencerenin kapağını kapatmadan yemeğimiz piştikten sonra kişi başına birer tabak hazırlıyoruz tabaklara birer küçük kase dolusu köfteden koyuyoruz üstüne sulu yemeği koyuyoruz en üstüne sarmısaklı yoğudu döküyoruz afiyet olsun aslında bu yemek çok zahmetli birgün önceden köftesini pancarını hazırlıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner