malzemeleri
buyemeğimiz 4 aşamadan oluşuyor
boranının köftesi için
3 subardağı çiğköftelik bulgur
200 gr yağsız parça et robotta çekilmiş
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı urfa isotu
500 gr pazı yaprağının sapı
500 gr kuşba......şı et
100 gr kuyruk
bir su bardağı nohut
1 su bardağı börülce
üzeri için
500 gr yoğurt
4 diş sarımsak
yapılışı
robotta çektiğimiz etimizi bulguru urfa bibe
buyemeğimiz 4 aşamadan oluşuyor
boranının köftesi için
3 subardağı çiğköftelik bulgur
200 gr yağsız parça et robotta çekilmiş
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı urfa isotu
500 gr pazı yaprağının sapı
500 gr kuşba......şı et
100 gr kuyruk
bir su bardağı nohut
1 su bardağı börülce
üzeri için
500 gr yoğurt
4 diş sarımsak
yapılışı
robotta çektiğimiz etimizi bulguru urfa bibe
rin...i urfa biberi yoksa istediğiniz biberi koyabilirsiniz karabiberi tuzu tepsiye koyup azar azar su yedirip çiğköfte kıvamında yoğururuz yoğurduğumuz köfteden tavla zarı büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz rahat yuvarlamak için arada bir elimizi suyla ıslatıyoruz yuvarladığımız köftelerimizi bol sıvıyağda kızartıyoruz pazı yaprağının saplarını yaprağından ayırıyoruz saplarını bıçakla çok minik doğruyoruz ıspanak yıkar gibi iyice yıkıyoruz tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup haşlıyoruz haşlanan pancarımızı yani pazı saplarını 1 fincan sıvıyağda kavuruyoruz onuda bir kenara bırakıyoruz etimizi nohutu börülceyi kuyruğu düdüklü tencereye koyuyoruz nohutu börülceyi akşamdan suya ıslıyoruz yemeğimiz piştimi kavurduğumuz pancarı ilave ediyoruz 10 dakika daha kaynatıyoruz tencerenin kapağını kapatmadan yemeğimiz piştikten sonra kişi başına birer tabak hazırlıyoruz tabaklara birer küçük kase dolusu köfteden koyuyoruz üstüne sulu yemeği koyuyoruz en üstüne sarmısaklı yoğudu döküyoruz afiyet olsun aslında bu yemek çok zahmetli birgün önceden köftesini pancarını hazırlıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder