Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

MEYHANE PİLAVI


 

MALZEMELERİ 

  • 2 su bardağı pirinç 
  • 500 gr kuşbaşı et 
  • 1 çay bardağı nohut 
  • 1orta boy kuru soğan
  •  1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • arzuya göre karabiber reyhan tuz çeşni 

YAPILIŞI

etimizi düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı zeytinyağı veya sıvıyağ ile kavuruyoruz doğradığımız soğanı ilave edip biraz daha kavuruyoruz salçaları ekleyip kavuruyoruz akşamdan suda ıslattığımız nohutları ve üzerine 5 bardak su koyup ateşe koyuyoruz suda ıslattığımız pirincimizi tencereye koyuyoruz üzerine 2 tatlı kaşığı sıvıyağda kızartıyoruz pişen etlerimizi nohutu pirince ekliyoruz 3 bardak etin suyundan koyup önce gür ateşte 2 dakika pişiriyoruz sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz kara biberi en son ekliyoruz afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner