Blog Sayfaları

8 Kasım 2012 Perşembe

SERBİZER ÇORBASI(BAŞI SARI ÇORBA)



MALZEMELERİ
1 SU BARDAĞI BÜTÜN SİYAH MERCİMEK
1 ÇAY BARDAĞI ÇİĞKÖFTELİK BULGUR
... 1 BÜYÜK KURU SOĞAN 1 TATLI KAŞIĞI NANE 1 ÇAYKAŞIĞI PULBİBER
1 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI
YAPILIŞI 
MERCİMEĞİMİZİ YIKIYALIM ÜZERİNE NORMAL SOĞUK SU KOYALIM SABAHA KADAR BEKLETELİM 1 TENCEREMİZE MERCİMEĞİ BULGURU KOYALIM ÜZERİNE YETERİ KADAR SUYUMUZU KOYALIM ÇORBA KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRELİM KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARIMIZI 1 TAVADA YAĞIMIZLA BERABER KAVURALIM PULBİBERİ NANEYİ EKLEYELİM ÇORBAMIZIN ÜZERİNE DÖKELİM SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN NOT BU ÇORBA DİYARBAKIRIN ÇOK ESKİ BİR ÇORBASIDIR





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner