Blog Sayfaları

10 Aralık 2012 Pazartesi

Ekmek dolması



Bu yemeği yıllar önce samanyolu tvde seyretmiştim izmirde bir bayan kardeşimiz çok güzel yapmıştı tarifini hemen yazmıştım bugün değişik bir yemek yapayım diye düşünürken aklıma bu güzel yemek geldi hemen mutfağa girdim başladım yapmaya tarifimiz şöyle
malzemeleri
1 adet trabzon ekmeği
iç malzemesi
350 gr kıyma
2 adet kırmzı acı biber
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
üzeri için
yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
yapılışı
1 tavaya kıymamızı yağımızı koyup kavuralım üzerine ufak doğradığımız soğanı ilave edelim biberleride doğrayalım üzerine ekleyelim biber ve soğanlar yumuşayana kadar kavuralım ateşten alıp isotu tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım ekmeğimizin üst kısmını 1 kapak şeklinde keselim ekmeğin içini oyalım içinden aldığımız ekmekleri elimizle ufaltalım kıymamıza karıştıralım pidemizin içine dolduralım tenceremize pidemizi yerleştirelimkapak şeklinde kestiğimiz ekmeği pidemizin üzerine koyalım yarım çay bardağı suyumuzu dibine koyalım 1 çorba kaşığı yağımızı eritelim pidemizin her tarafına gelecek şekilde dökelim tencerenin kkapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyelim suyunu çektikten sonra dibindeki yağında biraz kızartalım servis tabağına alalım afiyet olsun ( tarifte dibine süzgeç koyup üzerine pideyi koyuyorlar suya değdirmiyorlar buharda pişmiş oluyor ben bizim damak tadımıza uygun olsun diye direk tencereye koydum az su koyup kızarmasını sağladım)


2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner