Blog Sayfaları

29 Aralık 2012 Cumartesi

Limonlu kremalı revani




malzemeleri


revaniiçin
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı un
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kreması için
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
yarım limonun suyu
şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 limonun rendelenmiş kabuğu
üzeri için


1 paket kremşanti
ve limon rendesi
yapılışı


1 kabın içinde yumurtaları şekeri çırpalım revaninin tüm malzemelrini ekleyelim karıştırıp 25 cm 1 kek kalıbına koyalım 170 derece fırında pişirelim pişen revanimiz soğuduktan sonra kaynattığımız şerbeti sıcak olarak üzerine dökelim çekmesini bekleyelim kremayı pişirelim üzerine dökelim kremşantiyi su veya süt ile çırpalım soğumuş kremamızın üzerine sürelim en üstüne limon rendeleyelim servis yapalım afiyet olsun çok beğenerek yaptığım bir tatlıdır yiyen herkes beğeniyor

5 yorum:

  1. böyle bir sayfayla tanıştığım için çok sevindim..kendi bölgemizin damak tadına uygun yemekler olduğu için bilmediklerimi tereddütssüz deneyecegim

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum İnşaALLAH hep memnun kalırsınız sağolun

    YanıtlaSil
  3. kremada şeker yok mu ?

    YanıtlaSil
  4. Kremada şeker yok tatlının şekeri yeterli oluyor

    YanıtlaSil
  5. bende cok bgndım sayfayı pek becerıklı dgılım pasa konusunda burda hıc korkmadan bakarak yapabılırım tsk emegıonıze saglık :)

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner