Blog Sayfaları

19 Aralık 2012 Çarşamba

Tepside soğan kebabı



ya Allah Bismillah diyelim gecenin bu vaktinde güzel ve kolay bir tarif yazayım 1 sürü biriken tariflerimi zaman bulup yazabilsem ah ne güzel olur inşaALLAH yazarım kendime güven verip tarifi yazmaya başlamak istiyorum ve tarifimiz
malzemelerimiz
500 gr yağlı koyun kıyması
750 gr arpacık soğan
10 adet közlenmiş kırmızı veya yeşil biber
1 çay bardağı nar ekşisi
yapılışı
soğanlarımızın baş kısımlarını keselim kabuklarının fazlasını üzerinden alalım yıkıyalım kıyma etimizi arpacık soğanın büyüklüğünde 1 soğan 1 kıyma sırasıyla tepsimize dizelim 200 derece ısıtılmış fırında kıyma ve soğanlar pişip kızarana kadar pişirelim urfada tepside yaptığımız yemeklerimizi çarşı fırınları pişiriyor onun için biz evde fırın yemeklerini mecbur kalmadıkça pişirmiyoruz (tepsimiz orta boy 1 tepsidir) biberlerimizi de közleyip kabuklarını soyalım yemeğimiz hazır biz dürüm yaptığımız için önceden tuz koymuyoruz soğanı eti biberi dürümümüze koyup tuzunu üzerine döküp nar ekşisini 1 kaseye koyup dürümü batırıp yeriz veya tepside ki yemeğimizin üzerine gezdirip yiyebiliriz çok güzel bir kebabımızdır bu kebabı bu şekil şişlere saplayıp mangalda da pişiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner