Blog Sayfaları

9 Şubat 2013 Cumartesi

İri mantı



Dün akşam için mantı yapmıştım biz ailece çok severiz mantıyı bu mantıyı kayınvalidem çok yapardı bu güzel mantıyı sizlerle paylaşmak istedim işte tarifimiz
malzemelerimiz
hamuru için
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
iç harcı
200 gr kıyma et
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
üzeri için
1 çorba kaşığı sadeyağ
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pulbiber varsa isot
yapılışı
hamurumuzun malzemelerini bir kabın içine koyalım azar azar su ilave ederek sert bir hamur yoğuralım üzerine 1 örtü örtelim 15 dakika kadar dinlendirelim iç malzememizi 1 kabın içinde doğranmış soğanı ve tüm malzemesini karıştıralım hamurumuzu yufkadan biraz kalın açalım açtığımız yufkayı çay bardağını bastırıp tek tek ayıralım bardakla kestiğimiz hamurumuza iç harcımızdan yarımşar tatlı kaşığı koyalım 1 kesiciyle veya elimizle kenarını keselim veya bastıralım kaynayan suyumuza mantılarımızı atalım yumuşayana kadar pişirelim suyunu süzelim servis tabağımıza alalım üzerine yağı biberi kızdırıp dökelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner