Blog Sayfaları

2 Mart 2013 Cumartesi

Gaziantep yuvarlaması




Bugün gaziantepten çok güzel bir tarifle başlayalım yapımı biraz zorda olsa vazgeçilmez bir lezzettir adına çorba densede başlı başına ağır bir yemektir tüm antebe çok teşekkürler böyle bir tarifi bizlere kazandırdıkları için işte tarifimiz
malzemelerimiz
köftesi için
750 gr yuvarlamalık pirinç unu
500 gr robotta çekilmiş yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
sulu kısmı için
500 gr kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı akşamdan suya ıslanmış nohut
1 litre su
yoğurtlu kısmı için
1 kilo süzme yoğurt
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
üzeri için
3 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
2 çorba kaşığı kuru nane
yapılışı
önce yuvarlamamızı yapmak için yuvarlamalık çekilmiş pirinç unu veya bulma imkanı olmayanlar aynı ölçüde pirinci akşamdan suya koyalım iyice ıslanması için daha sonra yıkıyalım ve süzgece koyup kuruyana kadar süzgeçte bekletelim kuruyan pirincimizi robotta iyice çekelim etni karabiberini ve tuzunu koyup köfte yoğurur gibi yoğuralım elimizi suya veya zeytinyağına ıslayıp ufak misket gibi köfteler yapalım kaynarsuya atıp haşlayalım hanlandığını anlamak için tadına bakalım haşlanan yuvarlama köftemizi süzgece dökelim suyunu süzelim düdüklü tenceremize kuşbaşı etimizi nohutlarımızı ve 1 litre suyumuzu koyup etler yumuşayana kadar pişirelim tuzunu koyalım yoğurdumuza 2 yumurta sarısını 2 çorba kaşığı unu koyup çırpalım yavaş yavaş karıştırarak tenceremize ilave edelim kısık ateşte 7 dakika kadar kaynatıp ateşten alalım kızgın yağımıza nanemizi koyup yemeğimizin üzerine dökelim yemeğimiz hazır afiyet olsun bu yemek epey oluyor az yapmak isteyenler ölçüyü azaltabilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner