Blog Sayfaları

25 Mart 2013 Pazartesi

Mini taratorlar


Bugün hepimizin bildiği tarator için kabak ve havuçlarımı rendelerken aklıma böyle bir fikir geldi kabul günlerimizde şık bir sunum yapmak için hoş bir seçenek olur işte tarifimiz
malzemelerimiz
3 adet kabak
3 adet havuç
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süzme yoğurt
biraz dereotu
yeteri kadar tuz
yapılışı
kabaklarımızı soymadan rendeleyelim avucumuzda sıkaraksuyunu çıkaralım tenceremize koyalım 2 çorba kaşığı sıvıyağımızı koyup soteleyelim ılınması için 1 kaba alalım havuçlarımızı kazıyalım rendeleyelim tenceremize rende havucu ve sıvıyağını koyup soteleyelim 1 kaba alıp ılıtalım ufak slikon kek kalıbını ıslatalım kalıbımıza sırasıyla harcımızdan koyalım buzdolabında biraz bekletip servis yaparken tabağa ters çevirelim üzerine yoğurdu ve dereotunu koyalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner