Blog Sayfaları

6 Haziran 2013 Perşembe

Hindi dolması


 Uzun bir aradan sonra merhabalar sevgili okuyucu çok güzel bir diyarbakır seyahatinden sonra yine beraberiz Allah ayırmasın inşaALLAH bugün size hindi dolması tarifimi paylaşacağım bu dolmayı dayımın oğluyla beraber hazırladık emeğin çoğu onun olsada biraz yardımlaştık diyerek tarifimi yazıyorum inşaALLAH
MALZEMELERİMİZ
1 adet hindi
iç harcı için
300 gr kuzu ciğeri
1 su bardağı badem
1 çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 paket 7 türlü baharat
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı 
su bardağı su
üzerine sürmek için
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
yapılışı
hindimizi tenceremize koyalım üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim pişen hindimizi 1 tepsiye alalım iç harcımızın pilavını tenceremize yağımızı ve pirincimizi koyup kavuralım üzerine 2 su bardağı suyumuzu koyup pişirelim bademlerimizi önceden kabuğunu soyup biraz kavuralım bademlerimizi ve iç harcımızın tamamını ilave edelim iyice karıştıralım hindinin içine dolduralım kollarını ve ayaklarını iple bağlayalım hindinin doldurduğumuz açık yerini 1 soğan koyup kapatalım üzerinin harcını her tarafına sürelim üzerini folyo ile kapatalım 200 dereceye ayarladığımız fırınımızda 45 dakika kadar bekletip fırından alalım hindi dolmamız hazır afiyet olsun not ben hindi veya tavuk dolmasını pişirmeden çiğden dolduruyorum dayımın oğlu sertip kahraman turistik otellerde aşçılık yapmıştı onlar bu şekil yapıyorlarmış böylede çok güzel oluyor

4 yorum:

  1. Güzel iş çıkarmışsınız. Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sağolun Yemek Tarifleri

      Sil
  2. Nursevinciğim çok teşekkürler arkadaşım

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner