Blog Sayfaları

1 Nisan 2013 Pazartesi

Ayalı içli köfte



Bugün ki tarifimiz çok zengin bir yemek kültürüne sahip güneydoğunun güzel ili urfanın aya köftesi şekli verilerek yapılan eşsiz bir lezzet içli köfte hemen tarifini yazayım sevgili okuyucu çünkü ayrıntısı vazla bir zor yemektir işte tarifimiz
malzemelerimiz
köfte için
1 kilo çiğköftelik bulgur
400 gr robotta çekilmiş yağsız dana eti
1 çorba kaşığı isot
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
yoğurmak için su
iç harcı için
500 gr orta yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı diş diş çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
kızartmak için
4 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
önce kıymamızı tenceremize koyalım yağını koyup biraz kavuralım soğanları ufak doğrayıp ilave edelim iyice kavuralım cevizi ekleyelim biraz daha kavurup isotunu karabiberini ekleyip ateşten alalım ılındıktan sonra buzdolabına koyalım iyice soğumması lazım köftenin dağılmaması için birgün önceden iç harcımızı hazırlayıp bekletirsek daha iyi olur
tepsimize bulgurumuzu isotu robotta krem haline getirip çektiğimiz yağsız kara et dediğimiz etimizi yumurtaları unu koyup azar azar su alarak köftemizi iyice yoğuralım yumurta büyüklüğünde parçalar köftemizden alalım içli köfte açar gibi açalım içine harcımızdan koyalım ağzını kapatım 2 elimizin ayasıyla alkış çalar gibi elimizi birbirine vurarak köftemize aya köftesi şekli verelim yassı bir köfte olacak şekilde hepsini bu şekil yapalım kızgın yağımızda yakmadan kızartalım köftemiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner