Blog Sayfaları

2 Nisan 2013 Salı

Portakal reçeli



Yine güzel bir reçel yazmak için bilgisayarın başına geçtim ve birikmiş tariflerim bizide yaz diye beklerken onları tekrar bekletmeye aldım portakal bitmeden reçel yapayım dedim işte tarifimiz sevgili okuyucu
malzemelerimiz
6 adet portakal
3 su bardağı toz şeker
çeyrek limonun suyu
4 su bardağı su
kabukları saplamak için ip
yapılışı
portakallarımızın kabuklarını dilimleyerek soyalım içindeki beyaz kısmı bıçakla alalım her bir dilim kabuğu rulo yapalım bu şekilde tüm dilimlerimizi rulo yapalım ruloları ipe saplayalım saplarken sıkıştırıp saplayalım ki açılmasın tenceremize koyalım üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyalım 5 dakika kaynatalım suyunu süzelim bu işlemi 4 defa tekrarlayalım daha sonra tenceremize portakal kabuklarımızı alalım üzerine şekeri ve suyunu koyup kıvamını bulana kadar kısık ateşte kaynatalım ateşten almadan önce limon suyumuzuda ilave edelim 5 dakika daha kaynatıp ateşten alalım biraz ılındıktan sonra ipini çekelim kavanozumuza koyalım afiyet olsun

2 yorum:

  1. çok güzel bir reçel:)çok severim ben
    biz misafirlere tatlı yerine ikram bile ediyoruz sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ömür İnaldı inanın bende tatlı niyetine çok zaman yerim çok teşekkürler

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner