Blog Sayfaları

9 Nisan 2013 Salı

Urfa usulu yuvalak

 
Bu akşam için yemeklerimin yanına bu güzel urfa usulu yuvalak yaptım çok eski bir tariftir bu genelde urfada Ramazan ayında çok sahur için hemen her gece yapılır başka zamanlarda da yapılır ama bulgurla yapıldığı için tok tutar diye ramazanın vaz geçilmezidir ve kış aylarında çok yapılır eşim bu köfteyi çok sevdiği için bizim evde yaz kış yapılıyor işte tarifimiz
malzemelerimiz
2 su bardağı çiğköftelik bulgur
200 gr robotta çekilmiş yağsız dana eti
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un veya el kadar bayat ekmek
1 tatlı kaşığı isot
yeteri kadar tuz
haşlamak için
1 litre su
kızartmak için
1 çorba kaşığı sadeyağ veyaa tereyağı
yapılışı
çiğköftelik bulguru isotu robotta macun haline getirilmiş eti yumurtayı unu un yoksa bir parça ekmeği suda ıslatıp koyarız tuzunu karabiberini 1 tepsiye koyalım azar azar su alarak köftemizi yoğuralım küçük ceviz iriliğinde yuvarlak toplar yapalım haşlayalım süzelim her yuvalağı ortadan bıçakla bölelim tavamıza yuvalakları ve sadeyağımızı koyup yakmadan kavuralım yemeğimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner