Blog Sayfaları

12 Mayıs 2013 Pazar

Ballı Nane Vızık


Bismillah diyerek başlayalım inşaALLAH bugün ki tarifimiz diyarbakırdan çok eskilere dayanan ve hala ilk gün ki gibi yapılan çok güzel bir biz ekmek diyoruz krep gibi ekmeğimizin işte tarifi
malzemelerimiz
1 çay bardağı çiğköftelik bulgur
2 çay bardağı un
10 gr yaşmaya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
2 kaseye yakın su
tavayı yağlamak için
sıvıyağ
yapılışı

1 kase sıcağa yakın ılık suyumuzda şekerimizi ve mayayı eritelim derin bir kabın içine bulgurumuzu unumuzu ve yumurtamızı koyalım mayalı suyumuzu ve 1 kase su daha ekleyip çırpalım hamurumuzun üzerini örtelim 1 buçuk saat kadar mayalanmasını bekleyelim tavamızı yağlayalım ateşe koyalım ısınan tavamıza 1 kepçe hamurdan koyalım kepçenin alt kısmıyla hamuru yayalım tüm hamurumuzu bu şekil pişirelim hamurumuz krep hamurundan daha sıvı olacak pişen kreplerimizin üzerine ve içine bal dökelim veya bala batırıp yiyelim toz veya pudra şekeride üzerine pekmezde dökebiliriz  afiyet olsun

4 yorum:

  1. cok değısık bır tarıfmıs not aldım denemek ısterım benıde blog lıstene eklersen sevınırım

    YanıtlaSil
  2. Tariflerinize göz attım - harikalar. Yöresel ve geleneksel yemekler. Blogunuz benim için bir hazine. Mutlaka deneyeceğim.
    Yemekleriniz Urfa yörelere ait sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Emilia hanım evet yöresel yemekler yapıyorum çoğunlukla yemeklerim güneydoğudan genellikle urfa diyarbakır yemeklerini yapıyorum çok teşekkür ediyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  4. selma tamer arkadaşım ben seni listeme koymuştum tekrar bakayım tarifimi mutlaka dene çok hoş ve değişik oluyor

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner