Blog Sayfaları

9 Mayıs 2013 Perşembe

Patatesli kuru yufka böreği




Kuru yufkadan börek olurmu diyenlere öyle bir olur ki diyorum mutlaka sizlerinde yapmasını tavsiye ediyor ve tarifime geçiyorum sevgili okuyucu işte bu güzel tarifim
malzelerimiz
3 adet iri patates
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
yeteri kadar tuz
yufkayı sulamak için
1 su bardağı su
yufkayı kızartmak için
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yapılışı
yufkamızı 1 su bardağı su ile ıslatalım sofra bezine sarıp yumuşaması için bekletelim kuru soğanımızı doğrayalım sıvıyağımızı ilave edip kavuralım haşladığımız patatesleri ezelim soğanlara ilave edelim biraz soteleyelim ateşten alıp maydanozu pulbiberi ve tuzunu koyalım ıslattığımız yufkamızı 1 çorba kaşığı yağ koyduğumuz tavamıza büzüştürerek serelim patatesli harcımızı içine döküp her tarafına yayalım kenarına sarktığımız yufkamızı üzerine kapatalım ateşe koyup ilk katını biraz harlı ateşte pişirelim 2 ci katını  1 kaşık yağ koyup kısık ateşte pişirelim böreğimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner