malzelerimiz
3 adet iri patates
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
yeteri kadar tuz
yufkayı sulamak için
1 su bardağı su
yufkayı kızartmak için
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yapılışı
yufkamızı 1 su bardağı su ile ıslatalım sofra bezine sarıp yumuşaması için bekletelim kuru soğanımızı doğrayalım sıvıyağımızı ilave edip kavuralım haşladığımız patatesleri ezelim soğanlara ilave edelim biraz soteleyelim ateşten alıp maydanozu pulbiberi ve tuzunu koyalım ıslattığımız yufkamızı 1 çorba kaşığı yağ koyduğumuz tavamıza büzüştürerek serelim patatesli harcımızı içine döküp her tarafına yayalım kenarına sarktığımız yufkamızı üzerine kapatalım ateşe koyup ilk katını biraz harlı ateşte pişirelim 2 ci katını 1 kaşık yağ koyup kısık ateşte pişirelim böreğimiz hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder