Blog Sayfaları

7 Mayıs 2013 Salı

Pekmezli aşure


Malzemeler

- yarım kilo aşurelik buğday
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı pirinç
- 2 portakal kabuğu
- 2 mandalina suyu
- 1 limon kabuğu
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 2 su bardağı şeker

3 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 15 tane incir
- 2 tane elma

üzerini süslemek için;

- 2 tane büyük mayhoş nar
- 1 kase dişdiş doğranmış ceviz
- 1 kase doğranmış fıstık

yapılışı

- Aşurelik buğdayı akşamdan üstünü geçecek kadar su koyup ocağa koyuyoruz, bir taşım kaynadımı altını söndürüp, kapağını kapatıp bırakıyoruz.
- Nohutu fasulyeyi soğuk suya ıslatıyoruz.
- Akşamdan ıslanan buğdayı ateşe koyuyoruz yine akşamdan koyduğumuz suyunu dökmüyoruz üzerine 3 cam sürahi sıcak su koyup kaynatıyoruz.
- Nohutu fasulyeyi düdüklüye koyuyoruz 4 bardak su koyup haşlıyoruz pişen nohut ve fasulyeyi, buğdayın üstüne döküyoruz
- 1 bardak pirinci yıkayıp üstüne döküyoruz pirincin pişmesine yakın üzümleri katıyoruz
- inciri ayrı haşlayıp katıyoruz

- pirinç tam piştikten sonra şekeri pekmezi limon kabuğunu portakal kabuğunu mandalina suyunu katıyoruz
- 10 dakika daha kaynatıp ateşten alıyoruz biraz ılındıktan sonra kaselere koyup üzerlerini nar, ceviz ve fıstıkla süslüyoruz afiyetle yiyiyoruz
- Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner