Blog Sayfaları

12 Mayıs 2013 Pazar

Urfa usulu soğuk lebeni çorbası

URFA USULU SOĞUK LEBENİ ÇORBASI
MALZEMELERİ
500 GR AŞURELİK BUĞDAY
3 KİLO YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI NOHUT
YAPILIŞI

AŞURELİK BUĞDAYIMIZA 1 SÜRAHİ SU KOYUP ATEŞE KOYUYORUZ KAYNAMAYA ÇIKTIĞINDA ATEŞTEN ALIYORUZ BU İŞLEMİ AKŞAMDAN YAPYORUZ ÖNCEDEN ISLATTIĞIMIZ NOHUTU AKŞAMDAN BEKLETTĞİMİZ AŞURELİK BUĞDAYIMIZI TENCEREYE KOYUP ATEŞE KOYUYORUZ KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ATEŞİNİ KISIP PİŞİRMEYE BIRAKIYORUZ AKŞAMDAN ÜZERİNE KOYDUĞUMUZ SU YETERLİYSE TEKRAR SU KOYMUYORUZ SUYUNU TAM ÇEKMİŞSE 2 BARDAK KADAR SU KOYALIM YOĞURDUMUZA YUMURTAYI KIRALIM İYİCE ÇIRPALIM PİŞEN YEMEĞİMİZDEN 1 KEPÇE ALIP YOĞURDA KARIŞTIRALIM YOĞURDUN KESİLMEMESİ İÇİN YAVAŞ YAVAŞ YOĞURDUMUZU TENCEREMİZE İLAVE EDELİM KARIŞTIRARAK KAYNAMAYA BAŞLADIMI ALTINI KISALIM 15 DAKİKA DAHA YOĞURTLA KAYNASIN ATEŞTEN ALALIM TUZ KOYMUYORUZ GENİŞ DERİN BİR KABIMIZA VEYA TENCEREMİZE KOYALIM SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABININ RAFINA KOYALIM YİYECEĞİMİZ ZAMAN 1 KABIN İÇİNE BİRAZ LEBENİ KOYALIM NE KADAR SULU İSTİYORSAK SU İLAVE EDELİM TUZ KOYALIM BUZ ATALIM İÇİNE SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner