Blog Sayfaları

18 Haziran 2013 Salı

Bademli kavala kurabiyesi



Sevgili okuyucu kurabiyeleri fırından çıkardım ılındıktan sonra hemen tarifini size ayzmak istedim çok yoruldum uzatmadan tarifimi yazıyorum mutlaka deneyin çok güzel oluyor

Malzemeler

-1 paket oda sıcaklığında erimiş margarin
-3.5 ya da 4 bardak un
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı badem içi
-1 paket kabartma tozu
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta akı
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 çimdik tuz
Üzeri için;
-ayrıca pudra şekeri

Yapılışı

-Badem içi hariç diğer tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
-Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
-Teflon bir tavada badem içimizi biraz kavuruyoruz ve hamurumuzun içine atıyoruz.
-Bu şekilde bir kere daha yoğuruyoruz.
-Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle biraz bastırdıktan sonra bir bardağın ağzıyla ay şeklinde kesiyoruz.
-Bu işlemi kurabiye kalıbıyla da yapabiliriz.
-Bu şekilde yaptığımız kurabiyelerimizi yağlanmış tepsimize diziyoruz.
-175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
-Kurabiyeler biraz dinlenip ılındıktan sonra pudra şekerine bulayıp, servis yapınız. 
-Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Bayilirim harika bir lezzettir cok guzel gorunuyorlar canim ellerine saglik:)

    YanıtlaSil
  2. nevininyemekleri çok teşekkürler canım

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner