Blog Sayfaları

10 Haziran 2013 Pazartesi

Dilber dudağı



Sevgili okuyucu bu tarifimi artık bugün sizleri çok beklettim beklediğinize değecek güzel bir tarif mutlaka denemenizi istiyorum işte tarifim
malzemelerimiz
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
aldığı kadar un
iç harcı için
250 gr ceviz
üzerine dökmek için
250 gr tereyağı veya sadeyağ
şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
yapılışı
hamurun tüm malzemesini derin bir kabın içine koyup unumuzu azar azar alarak hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım 15 dakika kadar dinlendirelim hamurumuzu 10 bezeye ayıralım tabak büyüklüğünde açalım aralarına bolca nişasta döküp 10 katımızı oluşturalım merdane veya oklava yardımıyla açarak çok inceltelim su bardağıyla keselim kestiğimiz hamurumuzun arasına yarım cevizi koyalım açtığımız hamurumuzun tümünü bu şekil yapalım tepsimize dizelim üzerine erittiğimiz tereyağımızı dökelim 180 derece önceden ısınmış fırınımızda pembeleşene kadar pişirelim önceden kaynattığımız  şerbetimizi ılık olarak sıcak dilber dudağımızın üzerine dökelim şerbetini çekip soğuyan tatlımızı servis yapalım afiyet olsun

2 yorum:

  1. ooo süper ellerine sağlık canım çekti valalahii..:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler canım Valla kime gönderdiysem çok beğendiler sende eminim senin daha güzel olur

    YanıtlaSil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner