Blog Sayfaları

29 Haziran 2013 Cumartesi

Diyarbakır Beli bağlı yemeği


BELİ BAĞLI MALZEMELERİ 1 KİLO UFAK KABAK 250 GR YAĞSIZ KIYMA ET 1 UFAK KURU SOĞAN 1 AVUÇ UFAK DOĞRANMIŞ CEVİZ KARABİBER TUZ İSTEĞE GÖRE PULBİBER KABAKLARI KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ üstüne dökmek için 1 kase yoğurt 4 dişsarmısak 2 tatlı kaşığı domates salçası 1 kase su YAPILIŞI Kabakları iyice yıkıyoruz kuruluyoruz bıçakla sap kısmını kesiyoruz ince uzun bir oyacakla kabağın içini sadece bir dolam çevirip çıkarıyoruz dolmagibi oymuyoruz kızgın yağda kabakları kızartıyoruz etimizi tavaya koyuyoruz etimiz yağlıysa yağ koymuyoruz yağlı değilse biraz yağ koyuyoruz etimizi kavuruyoruz soğanı cevizi ekliyoruz kavuruyoruz karabiberi tuzu pulbiberini ilave edip karıştırıp ateşten alıyoruz kabakları iyice dolduruyoruz tepsiye diziyoruz salçamızı 1 kase suda eritip üzerine döküyoruz 200 derece fırında nar gibi kızartıyoruz pişen yemeğimizin üzerine sarmısaklı yoğurt döküyoruz AFİYET OLSUN [BU YEMEK TÜRKİYENİN BİR ÇOK YERİNDE DEĞİŞİK İSİMLERLE YAPILIYOR]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner