Blog Sayfaları

13 Haziran 2013 Perşembe

Fındık karamelli etimek tatlısı



Bugün çok farklı 1 etimek tarifi vereceğim size değerli okuyucu hemen tarifime geçmek istiyorum işte tarifim
malzemelerimiz
alt kısmı için
12 adet etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
muhallebisi için
1 litre süt
1 buçuk çorba kaşığı nişasta
1 buçuk çorba kaşığı un
üst kreması için
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
fındık karamel için
1 su bardağı bütün fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
yapılışı
etimek leri tepsimize dizelim 2 bardak şekerimizi tavamıza koyalım karıştırarak karamelize edelim üzerine 2 bardak suyumuzu dökelim şeker eriyene kadar kaynatalım etimeklerin üzerine karamelli suyumuzu gezdirelim muhallebimizi pişirelim etimeklerin üzerine dökelim ılındıktan sonra çırptığımız kremşantimizi üzerine koyalım 1 tavamıza 2 kaşık şekerimizi koyup karamelize edelim içine fındıklarımızı koyalım karıştırıp 1 naylon tepsiye veya tezgahımıza dökelim soğuduktan sonra fındıkları ikiye bölelim tatlımızın üzerine serpelim tatlımız hazır afiyet olsun

2 yorum:

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner