Blog Sayfaları

26 Haziran 2013 Çarşamba

Kuru soğan dolması




malzemelerimiz
1buçuk su bardağı prinç
1 adet kuru soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
400 gr yağlı kıyma
yarım demet  maydanoz
2 çorba kaşığı isot
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı domates salçası
yarım demet dereotu
yeteri kadar tuz
doldurmak için
15 adet kuru soğan
üzeri için
2 çorba kaşığı toz sumak
yeteri kadar tuz
yapılışı
dolmamızın iç malzemesinin soğanını domateslerini maydanozu sivri biberi dereotunu vekuru soğanı doğrayalım iç harcımızın tümünü 1 tepsi de karıştıralım 15 adet kuru soğanlarımızın kabuğunu soyalım bütün olarak kaynayan suda soğanlar yumuşayana kadar kaynatalım yaklaşık 10 dakika yeterli oluyor soğanlarımızı ateşten alıp biraz ılındıktan sonra parmağımızı bastırarak tek tek soğanları dışarı atalım iç harcımızdan alıp soğanların içini dolduralım tenceremize dizelim üzerine tuzunu ve sumağını ilave edelim üzerini geçmeyecek kadar su koyup pişirelim afiyet olsun Diyarbakırda kuru soğan dolması çok yapılır biz çok severiz







2 yorum:

  1. Eline sağlık.çok güzel olmuş.Annem küçükken sıkça yapardı severek yerdim.Şimdilerde unuttukmudur nedir paylaşım için teşekkürler İlk fırsatta nasipse yapmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semadan Lezzetler arkadaşım mutlaka dene annelerin yaptığı kadar güzel olmuyor bizim yaptığımız teşekkürler

      Sil

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner