Blog Sayfaları

28 Temmuz 2013 Pazar

Közde patlıcan karnıyarık



Sevgili okuyucu lafı uzatmadan tarifime gececeğim malum Ramazan ayı iş güç akşama yemek telaşına düşmeden işte tarifim
malzemelerimiz
3 adet patlıcan
200 gr kıyma et
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
yeteri kadar tuz
salçalı harcı için
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı domates salçası
az tuz
kızartmak için
2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı
patlıcnlarımızı yıkıyalım kurutalım alacalı soyalım kızgın yağımızda kızartalım kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alalım kıymamızı tenceremize koyalım üzerine zeytinyağımızı koyup biraz kavuralım ufak doğradığımız soğanımızı da ilave edip kavuralım üzerine ufak doğradığımız domatesleri koyalım suyunu çektirelim tuzumuzu karabiberimizi ve pulbiberimizi koyalım karıştırıp ateşten alalım doğranmış maydanozumuzu da ilave edelim karıştırıp patlıcanlarımızın içini kaşıkla bastırıp genişletelim harcımızdan  dolduralım tepsimize koyalım salçalı harcımızı karıştırıp üzerine dökelim 200 derece ısınmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun not benim patlıcanlarım uzundu 3 adet kullandım normal patlıcan kullanırsanız 6 adet patlıcan için bu iç harcımız yeterlidir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner