Blog Sayfaları

14 Temmuz 2013 Pazar

Kremalı Mozaik pasta








Bu akşam için dünden tatlımı hazırlayıp buzluğa koydum iftardan sonra eltimin güzel gelini ve cici çocukları bana oturmaya geldiler keşkül vardı dün için yapmıştım çocuklar dolapta bu tatlımı görünce yenge dondurmayı istiyoruz dediler hemen buzluktan çıkardım çocuklarla beraber pastayı kestik bir yandan resim çekmeye çalışırken onlar pasta dilimlerini lüplüyorlardı ve sevgili okuyucu inanın yok böyle bir tatlı mutlaka tavsiye ediyorum yerken tatlımı mozaik pastamı yoksa gerçek bir dondurmamı siz karar verin bu mozaik pastam 5 kişiye yetecek kadar oluyor işte tarifim
malzemelerimiz
Kakaolu kısmı için
25 adet petibör bisküvi
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
aldığı kadar süt
kreması için
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yapılışı
bisküvilerimizi iri parçalar halinde kıralım üzerine fındığı cevizi kakaoyu hindistan cevizini koyup aldığı kadar süt ilave edelim elimzle karıştıralım yuvarlak veya uzun bir kabın içine poşet serelim karışımımızı içine boşaltalımpoşetin sarkan kısmını üzerine kapatalım buzluğa koyalım donmasını beklerken kremasının malzemelerini tenceremize koyup ateşe koyalım karıştırarak pişirelim kıvamı biraz sıvı olsun aynı şekilde bir kabın içine poşet serelim ılınan kremamızı içine dökelim buzlukta donmuş mozaik pastamızı kremamızın üzerine yerleştirelim buzluğa koyalım pastamız buzlukta donduktan sonra çıkarıp servis kabımıza ters çevirelim dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

e-mail İle tariflerim e postanıza gelsin

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner