malzemelerimiz
Kakaolu kısmı için
25 adet petibör bisküvi
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
aldığı kadar süt
kreması için
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
yapılışı
bisküvilerimizi iri parçalar halinde kıralım üzerine fındığı cevizi kakaoyu hindistan cevizini koyup aldığı kadar süt ilave edelim elimzle karıştıralım yuvarlak veya uzun bir kabın içine poşet serelim karışımımızı içine boşaltalımpoşetin sarkan kısmını üzerine kapatalım buzluğa koyalım donmasını beklerken kremasının malzemelerini tenceremize koyup ateşe koyalım karıştırarak pişirelim kıvamı biraz sıvı olsun aynı şekilde bir kabın içine poşet serelim ılınan kremamızı içine dökelim buzlukta donmuş mozaik pastamızı kremamızın üzerine yerleştirelim buzluğa koyalım pastamız buzlukta donduktan sonra çıkarıp servis kabımıza ters çevirelim dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder